Zašto kupine i kako je sve počelo.

Ljekovito vino, dobiveno prirodnom fermentacijom zrelih kupina sa osunčane plantaže EKO gospodarstva JAMBREŠIĆ iz Novih Dvora pokraj Klanjca.

O kupinama i jednoj ljubavi

Ljekovito vino dobiveno je prirodnom fermentacijom zrelih kupina s osunčane plantaže EKO gospodarstva JAMBREŠIĆ iz Novih Dvora pokraj Klanjca.
Vino je rubin crvene boje, punog okusa s odmjerenom dozom mekoće i trpkosti te uravnoteženog sklada prirodnog šećera, kiselina, tanina i alkohola.
Razvijenih voćnih aroma s posebno izraženim okusom kupine svojom punoćom u ustima ugodan je za konzumiranje u svakoj prilici.

Složna smo i velika te marljiva obitelj koja se bavi EKO poljoprivredom te proizvodnjom mirisnog i ljekovitog kupinovog vina, sirupa, soka i džema. Naše EKO gospodarstvo JAMBREŠIĆ nalazi se u Novim Dvorima pokraj Klanjca. U proljeće 1991. godine zasadili smo prvu sadnicu kupina, a 1993. godine proizveli prvu pokusnu bačvu vina KUPILEK.

Igor Jambrešić, nositelj poljoprivrednog gospodarstva OPG JAMBREŠIĆ, vlasnik je i poduzetničkog projekta „Proizvodnja kupinovog vina KUPILEK“, što je ujedno i njegov diplomski rad na stručnom studiju Ekonomije.

Nudimo vam vrhunsku tehnologiju proizvodnje zasnovanu na postavkama enologa dr. sc. Schuberta Gerharda, enologa i profesora na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, kojem smo neizmjerno zahvalni na stručnim savjetima i superviziji procesa proizvodnje te čarobne kapljice rubina kojom se ponosimo.

U proizvodnji sudjeluje cijela obitelj, a mama Dragica Jambrešić brine o našim nasadima kupina, od cvatnje do berbe, pa je tako svaki listić i grm praćen njezinim budnim okom uz trud da se postigne što veća kvaliteta plodova.

Tata Ivan Jambrešić svojim dugogodišnjim iskustvom kreira proces proizvodnje u kojem odabiremo najukusnije i najzdravije EKO kupine da bismo iz njih dobili pitko kupinovo vino za što je potreban naporan rad, ustrajnost i dobra volja.

Na samim počecima proizvodnje, ljeti smo kupcima zagrebačkih tržnica nudili svježe kupine, dok smo vino uglavnom dijelili prijateljima i poznanicima. Tako smo dobivali povratne informacije o kvaliteti stopljenog mirisa i okusa u kapljici našeg KUPILEKA.

Poneseni mnogobrojnim pohvalama za dobivenu aromu, lijepu rubin boju, ugodan miris i profinjen voćni okus uz znanje o ljekovitim bogatstvima kupinovog vina, došli smo do ideje da našu hobi proizvodnju KUPILEKA proširimo u ozbiljan poduzetnički pothvat.

Šireći nasade kupina postajali smo pravi stručnjaci u proizvodnji. Svaki proizvod smo osobno testirali kako bi se uvjerili u njegovu kvalitetu i izvrstan okus. Djeca brata Dražena prva su kušala kupinov sirup i mazala fini džem od kupina, dok je sestra Ana uspjela značajno poboljšati krvnu sliku pijući naše vino.

U osvajanju novih tržišta sklopljeni su ugovori s vodećim veledrogerijama i specijaliziranim trgovinama.

Prisutni smo na svim važnijim sajmovima diljem Hrvatske na kojima kupci mogu degustirati i po promotivnim cijenama kupiti naše proizvode.

Prateći najnovije enološke standarde proizvodnje vina uz prelazak na EKO proizvodnju, pridobivamo naklonost novih kupaca i postajemo sve prepoznatljiva robna marka naziva KUPILEK.